Skrivet av: Gröna draken | 2014/04/22

Svenska Dagbladet har förfallit till Dagens Nyheters låga nivå

Detta inlägg har publicerats i Fria Tidningen (19/4 2014)

Jag slutade prenumerera på Dagens Nyheter för drygt tio år sedan. Som jag skrev i ett tidigare blogginlägg på Drakbett, ” Dagens Nyheter eller Svenska Dagbladet, pest eller kolera”:

Ang DN …. ” svag och politiskt styrd nyhetsrapportering med en inriktning jag inte uppskattade. För det andra kändes ledarsidan rätt insnöad, med vissa undantag. Det blev lite för mycket av stöd till USA och Israel för min smak.”

En annan synpunkt var att debattsidan hanterades på ett dåligt sätt.

Jag har prenumererat på Svenska Dagbladet sen jag sa upp DN. SvD har haft lite högre i tak på debattsidan och flera mycket duktiga reportrar med integritet som regelbundet skriver inne i tidningen. Ledarsidan kan man se som ett skämt. Inläggen där är till och med mer förutsägbara, och högervridna, än motsvarande i DN. Jag har stått ut med det trots att jag flera gånger blivit rejält störd av enögdheten.

Under det senaste året har tidningen fört en kampanj för anslutning till Nato. Inte bara på ledarsidan, som man kunde bortse från, utan även på nyhetsplats. Under den senaste månaden har ställningstagandet för USA, EU och Nato och mot Ryssland varit massivt. Ensidigheten i urval av nyheter är som ett intensivt blinkande blåljus. Om man, som jag, dagligen söker information i internationella media ser man tydligt hur skev bilden är.

Nu står jag inte ut längre. Jag säger upp min prenumeration. Jag kommer fortsättningsvis att läsa vad några av SvD:s duktiga journalister har att bidra med – på nätet.

Lars Drake

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: